marți, 31 iulie 2018

Mini trepied si lentile pentru camera smartphone-ului

Nu prea am mai postat aici de ceva vreme, chiar  ma gandeam sa il si inchid. Dar m-am gandit sa scriu despre minitrepiedul universal si lentilele pentru camera, cumparate din supermarket-ul Profi. Recent am achizitionat un set de lentile (obiective) pentru smartphone/tableta, o lentila Macro, una Wide 0.67 X si una Fish Eye, le folosesc e cateva  zile si sunt multumit.

Lentila tip “ochi de peste” iti permite sa surprinzi scene in fotografii cu un unghi de vizibilitate de 180 de grade. Lentila unghi marit iti permite sa captezi imagini cu un unghi de vizibilitate marit dar si cu un efect de apropiere (macro). Iar cea de-a treia lentila este special conceputa pentru fotografiile efectuate de la foarte mica apropiere (macro), cu ajutorul acesteia dispozitivul tau putand sa focalizeze corect de la 10 mm. Obiectiv superangular tip "ochi de peste", cu clema de fixare universala pentru redarea imaginilor in perspectiva curbiliniara, compatibil cu iPhone, iPad, HTC, Samsung, tablete etc. Tipuri de lentile:
1. Lentila FishEye:
Amplificare: pana la 180 de grade dela stanga la dreapta
Dimensiuni: 25 mm diametrul, 15 mm in Lungime
Greutate: 11g 2. Lentila Unghi Marit:
Amplificare: 0.67X + Super Macro



La 10 lei nu poti sa ai prea multe pretentii, oricum nu am o camera asa performanta la telefon (Lenovo K6), oricum fata de caera telefonului se vede o diferenta.

Pozele de mai sus sunt facute cu lentila macro
Si am mai si un trepied pentru smartphone, pe care am dat 6 lei, ma asteptam sa nici nu tina telefonul,  dar spre mirareamean piciorusele sunt foarte rezistente, o camera tin sar o tableta nu cred..... Mecanismul de prinere al trepied-ului este ca cel al unui selfie stick, dar poti pune si o camera cu ajutorul filetului sau poti sa ii pui alt cap.


Ambele produse distribuite de catre o firma din Amsterdam, trepiedul mai este gasit si la Hama, numa ca are alt sistemde pindere smartphone-uri, tablete, etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu